Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

 

 

Kosmetické služby

obsahují péčí o pleť obličeje, krku a dekoltu. Zahrnují i samostatné kosmetické úkony - barvení obočí, barvení řas a epilaci.

 

Nejprve určíme indikace a kontraindikace pro kosmetické ošetření.

 

Indikací je naprosto zdravá kůže.

 

Naprostou kontraindikací je hnisavé, bakteriální, virové, mykotické a parazitární onemocnění kůže a kožních adnex, otevřená poranění, lupenka v akutním stádiu, dotyková alergie, některá srdeční onemocnění, stomatologické problémy, zánět nervů. Je důležitý dotaz na alergie na kosmetické přípravky, onemocnění cukrovkou, vysoký krevní tlak, onemocnění štítné žlázy, případně další závažná onemocnění.

 

Kosmetické ošetření je složitý proces. Aplikujeme různé úkony, metody, kúry v souladu se živnostenským zákonem. Postup kosmetického ošetření volíme u každého klienta individuálně. Řídíme se aktuálním stavem pleti, věkem, ročním obdobím, požadavky zákaznice.

Kosmetické ošetření je vhodné jedenkrát za měsíc.

 

Kůže je největším orgánem lidského těla. Je jeden z nejdůležitějších. Na kůži působí vlivy vnější (počasí, způsob práce,...) a vlivy vnitřní (celkový zdravotní stav organismu).

 

Stavba kůže má tři hlavní části (stručný popis od nejspodnější vrstvy k té nejvrchnější, která je v přímém kontaktu s vnějším prostředím): 

 

1. Podkoží - tuková a vazivová tkáň, probíhají zde cévní, nervové a mízní svazky.

 

2. Škára - z vazivových buněk, z elastických a kolagenních vláken, jsou zde uloženy vlasové kořeny, potní a mazové žlázy, bohatá cévní síť, prochází ní nervy, lymfatický systém.    

 

3. Pokožka - je první při pohledu na kůži. Je složena s pěti vrstev. Tvořena zárodečnými buňkami pokožky keranocyty a buňkami, které do pokožky vcestovaly (melanocyty - ochrana proti UV záření, Langerhansovy - zástupci imunitního systému, Merkalovy - v okolí nervového zakončení.) Pokožka nemá cévy. Je vyživována tkáňovým mokem. Obnova buněk z vrstvy první do páté trvá 28 dní.

 

 

Přehled kosmetických úkonů:   

 

1. Naprosto důležitá je správně zvolená kosmetická diagnóza. Slouží pro spravnou volbu kosmetického ošetření, vhodnou volbu kosmetických úkonů a vhodnou volbu kosmetických přípravků.

Kosmetická diagnóza se týká posouzení pleti. Zajímáme se o základní kritéria: promaštění pleti (pleť suchá, mastná, normální,smíšená, dále rozlišenou na  problematickou, citlivou,...), tonus a turgor (slouží k rozdělení pleti na mladou, stárnoucí, zralou), vrásky (mimické, senilní), barva pleti (je výslednicí červené, hnědě, žluté, bílé barvy), odchylky od normy (např. hypertrichóza - nadměrné ochlupení např. nad horním rtem, mateřská znaménka, pihy, bradavice, jizvy, tetováže,...), tvar obličeje (základní - oválný, hranatý, kulatý, trojúhelníkovitý).

2. Odlíčení očí a rtů.

3. Povrchové čištění je nutné vždy. Slouží k odlíčení očí a rtů, k odstranění makeupu, nečistot a kožního filmu.

4. Peeling je vhodný. Pomáhá v odstranění poslední odlupující se zrohovatělé vrsty kůže. Volíme dle typu pleti mechanický nebo chemický.

5. Napářka nebo změkčení pleti. Druh postupu volíme podle typu pleti (možné postupy - přístrojem, kompresemi, zábalem, změkčovadly). Je vždy nutné před hlubokým čištěním pleti.

6. Hluboké čištění pleti navazuje na napářku. Šetrným vymačkáváním uvolňujeme nezanícené komedony. Ihned po dokončení hlubokého čištění ošetříme vymačkaná místa astringentní pleťovou vodou.

7. Aplikace ampulí a sér dle typu a požadavků pleti (ošetření očního okolí, liftingové,...).

8. Masáž obličeje, krku a dekoltu. Účinky: příznivě působí na nervové zakončení kůže - působení reflexních oblouků, zlepšuje prokrvení kůže a tím přísun živin a kyslíku = lépe se odplavují produkty tkáňového metabolismu, čímž se zmírňuje únava. Z kožního povrchu se odstraní mechanicky nejstarší buňky vrstvy rohové tzv. jemná exfoliace. Kůže nabude mladšího vzhledu. Je jemnější. Kožní povrch se vyrovnává. Tlakem masírujících prstů se odstraňují mazové zátky a uvolňují se vývody mazových a potních žlaz. Urychlí se metabolismus a tím se sníží vrstva kožního tuku. Podporuje látkovou výměnu. Speciálními tahy lze do určité míry oddálit příznaky stárnutí kůže a vytváření vrásek. Pomáhá při jizvách (typu keloidy), růžovce, obrně nervů, otocích a omrzlinách.

9. Aplikace masek.

10. Konečná úprava. Ošetření vhodným krémem, eventuélně líčení.

11. Poradenství pro tzv. domácí kosmetiku.

   

 

Podle přání klientky provádíme:

 

  • Formování obočí (úprava)
  • Epilaci - např. hypertrichóza nad horním rtem, epilace tekutými vosky na dolních končetinách.
  • Barvení řas a obočí
  • Denní líčení, večerní líčení, svatební líčení 
  • Poradenskou službu
  • Kosmetickou péči o tělo  

 

Pro kosmetické ošetření využívám přírodní kosmetiku Bio Relax Plus firmy Yasmina Czech s.r.o.

 

zpět na kosmetiku

 
 

 

 
Update cookies preferences